Никот касета

  • Кат. номер: 107011

Касетата Nicot е основната част от системата за производство на пчелни майки без пренасяне на личинки, изобретена и патентована от френската компания Nicot. 

По този начин за използване ще бъдат следвани следните стъпки: 

В задната част, кутията на Nicot, тя ще бъде оборудвана с клетки на Nicot (наричани също "купули" или "куполини"), за предпочитане по цялата повърхност (110 бр.). 

2-3 дни преди началото на процеса на отглеждане на майката кутията на Никот, оборудвана с клетки, се поставя в рамка, за предпочитане наскоро отгледана, и се фиксира добре. Поставя се в кошера, като предварително може да се намаже с малко мед, за да привлече пчелите да го оближат и почистят, като по този начин кутията придобива миризмата на кошера. 

В деня, в който искате да започнете растежа на маточниците, хванете маточника и го пъхнете в кутията (в предната част, където е грацията на Ханеман) и я затворете със запушалката на кутията. Поставете кутията обратно в кошера и я оставете за 24 часа. 

След 24 часа проверете квадратчето, за да видите дали е положено. Ако яйцето не е задоволително, оставете го за още 24 часа. 

Освободете гайката и свалете рамката с кутията Nicot. С помощта на държачи за чаши клетките се изваждат една по една и се фиксират в опорите на блока в рамката за растеж и се вкарват допълнително за отглеждане в стартера. 

53,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 53,00 лв.
Моля, изберете: