Бивирол биостимулатор 1L

  • Кат. номер: 112017

Допълващ фураж за пчели BEEVIROL произведен от фирма Cirast - Dulcofruct - Пчелен  биостимулатор, използван при отравяния на пчели, както и за стимулиране на пчелното пило и като цяло за повишаване жизнеността и здравето на пчелното семейство. 

Прилага се чрез пръскане директно върху пчелите, но може и чрез сироп. 

ПРЪСКАНЕ НА РАМКИ; ПОВИШАВА ХИГИЕННИЯ ИНСТИНКТ; АНТИБАКТЕРИАЛЕН ЕФЕКТ

BeeVirol  е резултат от изследване, извършено от ветеринарни лекари, които сертифицираха този продукт чрез патент за изобретение, тестван върху над 30 000 пчелни семейства.

Продуктът има антибактериално действие, като е единственият сертифициран продукт за тази употреба.

Продуктът BeeVirol е много ефективен в борбата с американския и европейския гнилец, спира развитието на Penibacillus, елиминирайки стреса за пчелите, повишава хигиената на колонията, повишава жизнеността и клиничното състояние на пчелите.

Съдържа:  Аминокватернара бензил, помощни вещества (малтол, прополис, разтвор на кобалтов хлорид, дестилирана вода)

 

Използвайте:

Напръскайте равномерно върху тялото на пчелите и върху пилото 150-250 мл, 1-2 нанасяния веднъж на 3 дни, преди началото на активното беритба и след края на сезона;

 

Ползи:                                                       

  • Предотвратява появата на американски и европейски гнилец, като спира вируса от колониите;
  • Стимулира майката;
  • Повишава общото хигиенно състояние;
  • Увеличава производството на мед с 30-40%;
  • Поддържа работоспособността на пчелите.

 

Други детайли:                                            

Опаковка: 1 л, 5 л;

Условия на съхранение: 0°C и +30°C;

Годност: 24 месеца

БЕВИРОЛ  

Силен биостимулатор за пчелите

 

СЪСТАВ:

Кватернерен амин – бензил (C12-C16) алкил диметил амониев хлорид ...................................0,05 части

Помощни вещества (малтол, прополис, разтвор на кобалтов хлорид, дестилирана вода) до 100 части

 

СВОЙСТВА  Благодарение на съдържащите се активни компоненти, продуктът  БИВИРОЛ  перорален разтвор има силно антивирусно, антибактериално и биостимулиращо действие за възрастни пчели, пило и пчелни майки, които придобиват висока резистентност към вароатоза.  BEEVIROL  е особено ефективен при съживяването на цялата пчелна популация в кошера, засилва снасянето на яйца при майките и увеличава жизнеността и продължителността на живота на пчелите.

ПОКАЗАНИЯ  :

BEEVIROL  е особено ефективен адювант в профилактиката и борбата с остра и хронична вирусна парализа, американски и европейски гнилец и вароа. Прилагането на  BEEVIROL като биостимулатор се прилага незабавно в пчелини, където се наблюдава влошаване на общото състояние на пчелните семейства или при съмнение за някои признаци на заболяване по време на активен сезон или в периоди, когато реколтата е слаба. Продуктът се прилага на всички пчелни семейства в пчелина, включително и на видимо здравите. В пчелни кошери, където системно се провежда биостимулиращо третиране с  BEEVIROL , дори и в години с по-неблагоприятни условия за отглеждане на пчели, производството на мед се получава с около 35-40% повече от нетретираните кошери.

BEEVIROL   трябва да се прилага незабавно, когато общото здравословно състояние на пчелния кошер се влошава, когато се наблюдава поява на малформации на крилата при млади пчели, когато се появят нервни признаци на пчелите за хранене, парализа на крилата и началото на феномен на обезлюдяване на пчелните семейства, без видимо наличие на специфични симптоми на някакво заболяване, но и винаги, когато източниците на храна са намалени.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ  :

BEEVIROL   няма никакви противопоказания или отрицателни странични ефекти върху пчелите, пчелните майки и пило и не произвежда остатъци в меда, прашеца, пашата и прополиса, което позволява получаването на пчелни продукти с най-високо качество.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ  Не са открити

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН  : Пчели.

НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ (ДОЗИРОВКА) И ДОЗИРОВКА  :

BEEVIROL   се прилага чрез пръскане (пръскане) върху повърхността на рамките с пчели и пило с помощта на ръчни помпи.

Пръскането е най-сигурният и ефективен начин за прилагане на този биостимулатор, тъй като продуктът веднага се консумира от пчелите, което силно задейства рефлекса на самопочистване.

Разходът за еднократно приложение е 150-250 мл за пчелно семейство. Препоръчва се

2-3 приема на  BEEVIROL   през интервал от 3 дни.

Тъй като вирусните и бактериални заболявания често се развиват без характерни симптоми на заболяването, прилагането на продукта трябва да се извършва и през периодите на медосбор, винаги когато добивът и общото здравословно състояние на кошера са неадекватни и особено в периодите, когато медоносната флора е нарушена. не осигурява задоволителна реколта, което силно стресира пчелите, които стават много по-чувствителни към болести.

След приключване на сезона, с цел подготовка на семействата за зимата, се извършва есенното биостимулиращо третиране, като в горещите дни се прилагат 150-250 мл  БЕВИРОЛ чрез напръскване върху  тялото на пчелите и пилото.

При третираните с есенния биостимулатор семейства се наблюдава намалена смъртност през зимния период и стимулиране на ранното яйцеснасяне при майките. При проверка на кошера след първото почистващо облитане се откриват средно по 3-4 рамки с компактно пило по цялата повърхност на рамките.

За зимния период се приготвят захарни питки или сироп с добавка около 150-250 мл.

BEEVIROL за пчелно семейство.

ПРЕПОРЪКИ ОТНОСНО ПРАВИЛНО ПРИЕМАНЕ .

Пръскането на продукта трябва да се извършва във възможно най-много рамки с голяма популация от пчели и пило.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ СЪХРАНЕНИЕ:

  • Дръжте далеч от деца!
  • Съхранява се при температура 5-40°C, защитена от слънчева светлина и замръзване.
  • Да се съхранява в оригиналната опаковка.
  • Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху етикета.

ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ:

Продуктът е опакован в полиетиленови кутии от 1 литър, 5 литра, затворени с въртяща се капачка с разграждащо се уплътнение при отваряне.

15,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете: