Лепило за плочки Opalite

  • Кат. номер: 107057

Лепило за опалитни плочи от естествен шеллак

Лепило, направено от естествени люспи шеллак, разредени в алкохолен разтвор, за добро фиксиране на опаловите пластини на гърба на майките. 

 

Шеллака се използва като лепило от първата фаза, когато започва маркирането на майките, за фиксиране на цветните опалитни плочи, като е признат за своите качества в това отношение. 

По-късно беше забелязано, че лепилото на основата на разредител отпечатва изкуствена миризма върху майката, миризма, която се запазва поради изкуственото съдържание, което води до отхвърляне на майката в екстремни случаи или намаляване на присъствието на нейния феромон в кошера. 

В резултат на това се върна използването на лепило на базата на естествен шеллак, разреден в алкохол. Чистият алкохол осигурява незабавно изпаряване, без никакви остатъци, осигурявайки изсъхването на уплътнителя и залепването на плочите много лесно. Така след изпаряването на алкохола и изсъхването на шеллака не остават никакви миризми и рискът от повреда или отхвърляне е елиминиран. 

 

Shellac е 100% естествена смола, която се извлича от бръмбар (Kerria lacca), който живее в горите на Тайланд и Индия. Той е от древността и все още се използва за лакиране на дърво, особено при производството на луксозни мебели. Люспите се разтварят в чист етилов алкохол, който чрез изпаряване оставя фин, непрекъснат и лъскав филм.

 

Продуктът е произведен в Словения и е посветен на пчеларството. 

Опаковани в бутилки от 4 ml и с дървен апликатор за опаловите пластини. 

ЗАБЕЛЕЖКА:  лакът може да изсъхне или да се сгъсти поради изпаряването на етиловия алкохол. Това не се отразява на качеството на продукта, той може да се върне до желаната консистенция чрез добавяне на няколко капки алкохол, когато се установи, че е сгъстен. Дори когато лакът е напълно изсъхнал, той може да се разтвори отново със спирт и да се използва при добри условия. 

 

Продуктът е 100% натурален и биоразградим 

 

Опаковани в бутилки, съдържащи 4 ml шеллак. 

10,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 10,00 лв.
Моля, изберете: