МИКОСТОП-варовито пило 1 литър

  • Кат. номер: 112101

От 2017 г. компанията Chemicals Laif (Италия), производител на MICOSTOP и широка гама продукти за пчеларство (Api Laif Var, Api-Bioxal и др.), подобри формулата на продукта MICOSTOP, така че да може да бъде прилагани директно в храната на пчелите.

По този начин лечението достига храната на ларвите много по-бързо и имплицитно действа директно върху ларвите, които могат да бъдат засегнати от аскосфероза. 

 

ОПИСАНИЕ :

MICOSTOP е течна хранителна добавка за пчели, базирана на натурални етерични масла от мащерка (Satureia hortensis) във воден разтвор, която се добавя при хранене и попълване на хранителните запаси на пчелите, но особено на тези семейства с видими признаци на аскосфероза ( варовикова болест).

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА :

Смесете 10 ml MICOSTOP с 500 ml захарен сироп.  Разбъркайте добре за пълно разтваряне на продукта в сиропа и подходяща еднородност на сместа. Пяната, образувана на повърхността, ще изчезне след около 10 секунди. Получената смес ще се дава на пчелите в хранилката. Приложението се повтаря най-малко 3 пъти в рамките на 1 седмица (на всеки 2-3 дни), особено през пролетния и есенния сезон, когато средната температура е над 12°C. Ако семейството е много слабо (2-3 рамки през пролетта), със силни признаци на аскосфероза, е възможно продуктът да не действа повече, поради малкото количество пчели кърмачки, които трябва да хранят продукта на ларви, като в този случай се препоръчва да се унищожат в семейството, за да се предотврати разпространението на болестта (напр. чрез пасивно дебнене в кошера).  

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА:

MICOSTOP ще се прилага на пчелни семейства само при липса на медосбор.

При наличие на заболяване (аскосфероза) винаги почиствайте дъното на кошера преди и след периода на приложение, за да предотвратите повторно заразяване.

Рамките с очевидни следи от аскосфероза ще бъдат премахнати. 

 

СЪСТАВ :

 - 5%: етерично масло от мащерка;

 - 20%: полисорбат 20 (сорбитан монолаурат);

 - воден разтвор

98,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 98,00 лв.
Моля, изберете: