Vita Feed Gold - 250 мл

  • Кат. номер: 112124

VITA FEED GOLD е продукт от гамата пчеларски добавки, разработен и тестван специално за борба с ноземозата, причинена от Nosema apis и Nosema ceranae.

Интензивни теренни проучвания в пчелни кошери показват добри ефекти върху контрола над нозематозата, еквивалентни на употребата на антибиотика Fumidil B, с изключение на това, че този продукт е естествен и може да се използва както в БИО, така и в конвенционалното пчеларство.

VITA FEED GOLD е натурален продукт на основата на екстракт от цвекло, меласа и други съставки, който се прилага в течна форма.

Освен антиноземния ефект VITA FEED GOLD силно стимулира развитието и здравето на пчелните семейства, което води до тяхното силно развитие.

Прилага се много лесно и е безопасен както за пчеларите, така и за пчелите, тъй като е естествен продукт.

Не оставя остатъци в меда, восъка и други пчелни продукти.

НЕ съдържа антибиотици!

Той е изключително ефективен както при предотвратяване на нозематоза, но особено при лечението й и нейните клинични ефекти, като драматичен ефект на подобрение се наблюдава особено при пчелни семейства, засегнати от нозема с видими признаци на диария.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ:

Пригответе разтвор от 10% VITA FEED GOLD в захарен сироп 1:1 (50% захар + 50% вода). Пример за разреждане: 100 ml VITA FEED GOLD в 900 ml сироп.

Със спринцовка с голям капацитет или автоматичен дозатор, разтворът се разпръсква директно върху пчелите и между рамките, 100 ml разтвор за всяко семейтво.

Това количество се прилага 5 пъти, всеки втори ден (един ден да, един ден не), така че цялото лечение може да приключи за 9 дни.

Може да се прилага през есента, след последното подхранване и през пролетта, когато започне затопляне, след първите почистващи облитания.

Също така VITA FEED GOLD може да се включи в сиропа за стимулиране на пчелите, в разреждане от 1% (1 литър VITA FEED GOLD на 100 литра сироп), но много по-ефективен е в 10% разреждане и накапване върху пчелите , както е описано по-горе.

36,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 36,00 лв.
Моля, изберете: