BeeGym Анти-вароа

  • Кат. номер: 101016

Bee Gym - механичен уред за третиране срещу вароа без химикали

Bee Gym е патентовано устройство за подпомагане и стимулиране на поведението на пчелите срещу вароа.

Bee Gym е разработен на принципа на просто устройство, чрез което пчелите се стимулират да се грижат по-ефективно, за да елиминират акарите вароа. Със своята уникална комбинация от специално проектирани остриета за почистване, Bee Gym насърчава и подобрява естественото поведение на почистване на пчелите, като помага за премахването на акарите вароа от колонията. Bee Gym трябва да се използва като част от цялостно третиране срещу вредители за контрол на вароата.

Какво е Bee Gym?

Предимствата на "гимнастиката" Bee Gym

Bee Gym е устройство, използвано от пчелите за изхвърляне или нараняване на вароа акари и други паразити

Bee Gym е без химикали и работи целогодишно

Bee Gym е лесен за инсталиране и може да се използва във всякакъв вид модерен кошер с отворен мрежест под - дъно против вароа

Bee Gym трябва да се използва като част от интегрирана стратегия за борба с вредителите.

Bee Gym е първото в света поддържащо устройство за грижа за пчелите, което помага на пчелите да се отърват от вароата. Bee Gym е телена рамка, която позволява на пчелите да отстраняват акарите вароа от гърба си, и летви, които помагат на пчелите да отстраняват акарите от корема си. Отделените и наранени акари ще паднат на дъното на кошера, така че трябва да се използва отворен мрежест под и да се изпразва редовно. Пчелите доброволно използват Bee Gym през цялата година, включително по време на събиране на мед, и дори оформят зимния кошер около него, за да позволят по-добра грижа през студените периоди.

Как да използвате Bee Gym?

Bee Gym е изключително лесен за използване, просто го поставете на дъното на кошера с отворена мрежа по време на рутинна проверка. Bee Gym може да се остави на място през цялата година.

Bee Gym трябва да бъде разположен в претъпкана част от колонията, или върху мрежестия под на около 2 см от входа на кошера, или върху рамките с пило

Ориентирайте устройството си така, че името на Bee Gym да е отгоре и да гледа по посока на часовниковата стрелка. Проверете дали кабелните примки са стегнати и дали зъбците са разположени в гнездата. Проводниците и малките пластмасови остриета сочат нагоре.

Предимства на Bee Gym

- Без химикали: Bee Gym е механична грижа за пчелите.

- Икономичен: Bee Gym има висока издръжливост и няма повтарящи се разходи, което го прави изключително икономична инвестиция.

- Без допълнителни посещения на кошера: Bee Gym може да се остави в кошера през цялата година.

- Устойчив: Bee Gym насърчава естественото поведение на пчелите, което води до повече хигиенични колонии, способни по-добре да управляват нашествията от вароа.

- Интегриран: Bee Gym е идеален компонент в интегриран подход за борба с вредителите за контрол на вароата.

Съвети за използване

Разположете Bee Gym в претъпкана част от колонията, на около 2 см назад от входа на кошера или над рамките с пило.

Използвайте лепкав под (покрийте бяло парче хартия или картон с вазелин), за да наблюдавате как акарите падат. Те трябва да се освежават редовно,

ИЛИ използвайте Bee Gym с мрежест под / дъно против вароа

Оставете пространство между входа на кошера и Bee Gym, така че зареденият с прашец събирач да може да избегне рамката. Преместете Bee Gym в средата на кошера, когато е претъпкан, така че да стимулира повече интерес от страна на пчелите.

Оставете Bee Gym на място през цялата година, тъй като подобрява поведението на грижа, помагайки на пчелите да се отърват от акарите вароа.

Уверете се, че има достатъчно свободно пространство (поне 15 mm), за да могат пчелите да се движат около Bee Gym, за да го използват пълноценно.

Почистете Bee Gym с периодично измиване, за да отстраните излишния прополис. Не се притеснявайте, ако пчелите малко опрашат рамката - нишките или стъргалките няма да бъдат засегнати.

42,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 42,00 лв.
Моля, изберете: