Професионален изпарител за мравчена киселина Nassenheider 180 мл

  • Кат. номер: 101017

Изпарител за мравчена киселина Nassenheider frame model.

Използва се монтиран в обикновена дървена рамка (рамката не е включена в цената). Монтажът е лесен, с два кухи винта.

Осигурява дозирането на оптимално количество (напр.: 20 мл +/- 20% за кошер Дадант на 10 рамки) мравчена киселина, на кошер, на ден, без намесата на пчеларя. Саморегулирането се извършва чрез регулиране на повърхността на петното от изпарение върху синята салфетка според топлината в околната среда: при по-висока температура петното ще бъде по-малко, при студено петното ще бъде по-голямо. Ступар избира фитила, съответстващ на силата на семейството. Фитилът контролира количеството мравчена киселина, накапана върху синята салфетка. Чрез тези два режима на настройка: избор на правилния фитил и автоматично регулиране на мястото на изпаряване, изпарителите Nassenheider за рамката осигуряват постепенно и непрекъснато изпарение, намалявайки стреса на пчелното семейство и осигурявайки правилно третиране. 

Предпазни мерки при лечение с мравчена киселина:

Използването на гумени защитни ръкавици, защитни очила, гумен предпазен костюм и гумени ботуши при пълнене на съдовете на изпарителите с мравчена киселина и при поставяне на изпарителите в кошерите е задължително.

Изпарителите се пълнят с мравчена киселина само навън, а не в затворени помещения.

Дръжте кофа с вода наблизо.

Съхранявайте мравчена киселина на недостъпно за деца място.

Мравчената киселина причинява изгаряния. Не вдишвайте изпаренията му.

Ако мравчената киселина попадне в очите, измийте незабавно обилно с вода и се консултирайте с лекар.

В случай на злополука или ако не се чувствате добре по време или след работа с мравчена киселина, консултирайте се с Вашия лекар.

Използването на изпарители Nassenheider е на ваш собствен риск. 

Условия за успешно лечение, дадени от производителя:

Продължителността на лечението трябва да бъде 10-14 дни, за да има ефект върху пълния цикъл на развитие на Varroa

По време на третирането кошерите с антивароатозно гнездо са с напълно затворени кошери.

Третирането започва след последния медосбор за годината, след като медът е изваден от кошера и семейството остане само в гнездото.

Ако по време на третирането броят на паразитите, попаднали върху подложката или контролната хартия, не намалее, това означава, че третираното семейство е постоянно заразено от съседен кошер и 10-14-дневното третиране трябва да се повтори след кратка пауза след край на първото третиране 10-14 дни. Така че наблюдавайте мъртвите акари по време на лечението!

За продължителна употреба на рамки и кошери, третирани с мравчена киселина, се използват само винтове, пирони и тел от неръждаема стомана. 

Третирането с мравчена киселина се прилага само през есента, за да се даде време през зимата за елиминиране на активното вещество от кошера. Третирането с мравчена киселина не се прилага през пролетта преди активния сезон.

Проверка на изпарителя Nasenheider преди употреба:

Голямата градуирана капачка не трябва да се разлепва (в никакъв случай не се опитвайте да я отваряте, тъй като това ще спре работата на изпарителя). Това покритие е фабрично залепено. За да проверите дали не е отлепен, предлагаме следния тест преди употреба:

Напълнете напълно резервоара с вода.

Поставете изпарителя в хоризонтално положение.

Нивото на водата в отделението за накисване на фитила не трябва да се повишава през следващите 4 часа.

Водата в резервоара няма да изтече. 

 

20,30 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 20,30 лв.
Моля, изберете: