Сублиматор Vap-Pro Lyson 230V

  • Кат. номер: 101028

Професионален апарат произведен в Полша, за лечение с оксалова киселина.

ВНИМАНИЕ Да се ​​използва само с пълно защитно оборудване (маска и очила).

Напрежение: 230 V

Технически спецификации:

Захранващо напрежение 230V, 50Hz.

Мощност: 250W

Автоматичен, цифров термостат

Температурен дисплей

Дължина на захранващия кабел: 250см

Размери на уреда: дължина 420, ширина 70, височина 160 мм

Времето, необходимо за лечение на едно семейство е ~25 сек.

Съдържание на пакета:

Сублимационна машина с  дисплей - 1 бр

Кутия за съхранение - 1 бр

Затваряща/измервателна тапа - устойчивост на висока температура - 2 бр

Мерителна лъжица (2g-3g-4g) - 1 бр

Стартиране на сублиматора:

Сублиматорът ще бъде свързан към източника на захранване (230V) без капака на ваната (капакът на ваната никога няма да бъде поставен, за да се избегне нагряването му).

Изчаква се загряването на резервоара на сублиматора (8-10 минути) през това време температурата ще се показва на дисплея.

Използване на сублиматор:

Количеството оксалова киселина за третиране на пчелен кошер се измерва с мерителна лъжица. Можете да използвате 3g оксалова киселина / кошер.

Задръжте сублиматора с резервоара надолу, поставете капака на резервоара за сублимация с оксаловата киселина върху резервоара, като го затворите плътно и обърнете сублиматора с главата надолу, за да изпуснете оксаловата киселина в загрятия резервоар. Потупайте капака на ваната с пръст, за да се уверите, че цялата киселина е паднала в нея.

Изчакайте около 20-25 секунди, за да осигурите пълния цикъл на сублимация на оксаловата киселина.

Изтичането на парите на оксаловата киселина трябва да е бавно и постоянно, без "издухвания" (в този случай се проверява дали тръбата не е запушена с отлагания).

След като приключи сублимацията на продукта в резервоара, махнете капака, почистете го от всякакви остатъци и преминете към следващия кошер.

ВАЖНО:

Парите на оксаловата киселина, получени чрез сублимация, са токсични и опасни за човешкото здраве. Ето защо е много важно пчеларят всеки път да използва маска, очила и предпазни ръкавици. Неспазването на тези предпазни мерки може да причини сериозни медицински състояния, които в екстремни случаи могат да доведат до смърт!!!

Винаги работете срещу вятъра.

При работа с електричество ще се вземат предвид специфични предпазни мерки

Евентуалните тестове на устройството ще се извършват само на открити пространства и извън обсега на други хора или животни.

ПОДДРЪЖКА:

След приключване на обработките оставете уреда да се охлади и го почистете от остатъците от оксалова киселина . Може да се използва технически алкохол.

Голямо внимание обърнете на почистването на изпускателната тръба от парите на оксаловата киселина. Поради  частично сублимираната оксалова киселина тръбата може да се запуши с течение на времето, което е особено опасен случай, тъй като може да изхвърли капака на сублиматора по време на употреба и да напръска пчеларя с горещ материал (отново настояваме за постоянна употреба на защитно оборудване).

Така след всяка употреба тръбата ще се почиства енергично и внимателно, евентуално с механични средства (четка за тръби и др.), за да се гарантира, че тръбата е идеално чиста.

 
1 272,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 272,00 лв.
Моля, изберете: