Оксалов сублиматор 12V

  • Кат. номер: 101030

Професионален апарат произведен в Полша, за лечение с оксалова киселина.

ВНИМАНИЕ Да се ​​използва само с пълно защитно оборудване (маска и очила).

Напрежение: 12 V

Технически спецификации:

Захранващо напрежение 12V

Стартиране на сублиматора:

Сублиматорът ще бъде свързан към източника на захранване (12V) без капака на ваната (капакът на ваната никога няма да се държи включен, за да се избегне нагряването му).

Изчакайте резервоарът на сублиматора да загрее (8-10 минути), през това време светодиодите за отопление и захранване светят едновременно.

След 8-10 минути LED индикаторът за отопление на ваната за сублимация ще изгасне, което показва, че температурата е достигнала оптималната стойност. В този момент ще остане да свети само 12V захранващ светодиод.

Използване на сублиматор:

Количеството оксалова киселина за третиране на пчелен кошер се измерва с мерителна лъжица. Можете да използвате 3g оксалова киселина / кошер.

Задръжте сублиматора с резервоара надолу, поставете капака на резервоара за сублимация с оксаловата киселина върху резервоара, като го затворите плътно и обърнете сублиматора с главата надолу, за да изпуснете оксаловата киселина в загрятия резервоар. Потупайте капака на ваната с пръст, за да се уверите, че цялата киселина е паднала в нея.

Изчакайте около 20-25 секунди, за да осигурите пълния цикъл на сублимация на оксаловата киселина.

Изтичането на парите на оксаловата киселина трябва да е бавно и постоянно, без "издухвания" (в този случай се проверява дали тръбата не е запушена с отлагания).

След като приключи сублимацията на продукта в резервоара, махнете капака, почистете го от всякакви остатъци и преминете към следващия кошер.

ВАЖНО:

Парите на оксаловата киселина, получени чрез сублимация, са токсични и опасни за човешкото здраве. Ето защо е много важно пчеларят всеки път да използва маска, очила и предпазни ръкавици. Неспазването на тези предпазни мерки може да причини сериозни медицински състояния, които в екстремни случаи могат да доведат до смърт!!!

Винаги работете срещу вятъра.

При работа с електричество ще се вземат предвид специфични предпазни мерки

Евентуалните тестове на устройството ще се извършват само на открити пространства и извън обсега на други хора или животни.

ПОДДРЪЖКА:

След приключване на обработките оставете уреда да се охлади и го почистете от остатъците от оксалова киселина . Може да се използва технически алкохол.

Голямо внимание обърнете на почистването на изпускателната тръба от парите на оксаловата киселина. Поради  частично сублимираната оксалова киселина тръбата може да се запуши с течение на времето, което е особено опасен случай, тъй като може да изхвърли капака на сублиматора по време на употреба и да напръска пчеларя с горещ материал (отново настояваме за постоянна употреба на защитно оборудване).

Така след всяка употреба тръбата ще се почиства енергично и внимателно, евентуално с механични средства (четка за тръби и др.), за да се гарантира, че тръбата е идеално чиста.

 
525,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 525,00 лв.
Моля, изберете: