Сублиматор PROVAP 220

  • Кат. номер: 101031

ВНИМАНИЕ Да се ​​използва само с пълно защитно оборудване (маска и очила).

Това устройство е за лечение на вароатозата чрез сублимация на оксалова киселина на прах.

 Опаковката съдържа 2 мерителни капачки за по-бърза употреба.

Работи на 220 V и има вграден ЦИФРОВ термостат.

Мощността на уреда е 250W.

Предпазни мерки:

* ВАЖНО! Използвайте само с  ОКСАЛОВА КИСЕЛИНА НА ПРАХ! Никога не използвайте с амитраз или други активни вещества, използвани в пчеларството!

 * Не използвайте твърде дълъг удължител, в противен случай ще загубите силата на тока и устройството няма да работи правилно и ще се повреди. (в случай на използване на генератор на ток)

* По време на работа не докосвайте металната част на уреда, защото може да се изгорите.

* Уверете се, че уредът сублимира киселината без остатък! Препоръчваме ви да опитате 1-2 пъти, преди да поставите устройството в кошера.

* Не удължавайте предната тръба, в противен случай киселината ще кристализира и лечението няма да има ефект. В този случай гаранцията отпада!

* ВАЖНО!!! носете защитно облекло и противогаз както по време на целия процес, така и по време на почистване!   Киселинните пари могат дори да причинят сериозни заболявания, ако не спазвате мерките за безопасност! Не се допуска сублимираната оксалова киселина да докосва повърхността на тялото на пчеларя или други лица (околни животни)... така че цялата повърхност трябва да бъде добре покрита. Вдишването на сублимирана оксалова киселина е токсично. Причинява виене на свят и гадене. Използвайте само маски в рамките на гаранционния срок, които покриват цялата повърхност на лицето

* Никога не спирайте устройството по време на лечението! Ако сте го изключили, трябва да изчакате устройството да изстине напълно, преди да го свържете отново към източника на захранване!

* Производителят и дистрибуторът не носят отговорност за неспазване на мерките за безопасност!

* В случай на повреда, не разглобявайте устройството, а го изпратете обратно на дистрибутора, в противен случай гаранцията се губи!

Полезен съвет:

*Използвайте защитно облекло и гумени ръкавици!

*Използвайте подходящия противогаз!

*Само пчелни семейства, третирани с апарата ProVap 220

*Използвайте апарата ProVap 220 при температури над 3-5 градуса!

* Приложете само една доза / семейство!

*Не превишавайте дозата от 2 g/семейство!

*Можете да повторите лечението при необходимост 3-5 пъти през интервал от 5-7 дни! Третиранията могат да се извършват толкова често, колкото е необходимо, дори по време на прибиране на реколтата, тъй като те не засягат пчелите, меда или пчелните пити.

*Винаги почиствайте уреда след третирането!

* Ние не поемаме рисковете от неправилна употреба или липса на защита на пчеларя.

1 ГОДИНА ГАРАНЦИЯ

 
583,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 583,00 лв.
Моля, изберете: