Акаритим

  • Кат. номер: 112142

Acaritym е добавка за пчелите 

ПРЕДСТАВЯНЕ : СТЪКЛЕНА БУТИЛКА X 80 ML ПРОДУКТ, 20 ЦЕЛУЛОЗНИ КАРТОНИ ЗА НАПОЯВАНЕ С РАЗТВОР, ГРАДУИРАНА ПИПЕТА ОТ ПЛАСТМАСОВ МАТЕРИАЛ.

Състав : 1 ml продукт съдържа: 0,7 g тимол, 0,3 g камфор

Показания за употреба: продуктът се използва като помощно средство в борбата срещу паразитни (вароатоза) и микотични (аскосфероза) заболявания на медоносните пчели.

Начин на приложение : външен - чрез поставяне на целулозни картони, напоени в кошера, над  рамките.

Начин на приложение : Пролет и есен, 1-2 приема през интервал от 10-14 дни, при липса на медосбор. При ново третиране от кошера се изваждат използваните преди това целулозни картони.

Една кутия Acaritym осигурява еднократно прилагане на 10 пчелни семейства .

С градуираната пипета отмерете 8 ml от продукта, което е дозата за едно семейство продуктивни пчели. Нанесете равномерно върху повърхността на 2 целулозни картона, по 4 мл на всяки. След това поставете двата картона  върху  рамките  на пчелното семейство на два срещуположни ъгли (по диагонал), с напоената страна нагоре. Ако кошерът се състои от 2 корпуса (многокорпусен кошер), тогава продуктът ще се нанася между корпусите, върху рамките на първия корпус. 

След нанасяне кошерът се затваря по обичайния начин.

За рояци (новосформирани пчелни семейства с 3-6 рамки) се прилага един картон, напоен с 4 ml от продукта.

Прилагането в пчелните семейства се извършва през пролетта (март-април) и есента (септември-октомври), така че пролетта да приключи 10 дни преди първата реколта, като се извадят използваните  картони от кошерите, а през есента те се изваждат при последната проверка. 

За максимална ефективност приложението на продукта трябва да става при външна температура от 15ºC-30ºC.

Противопоказания: 

Не прилагайте, когато навън е над 30ºC, летливият продукт ще се изпари внезапно, причинявайки възбуда на пчелите поради освободената силна миризма, която не е специфична за пчелното семейство.

Условия за съхранение:

Да се ​​съхранява в оригиналната надписана опаковка, като бутилката е плътно затворена със запушалка. 

Съхранявайте на сухо място, максимум 25ºC. 

Пазете от светлина. 

Продуктът ще се пази далече от източници на открит пламък. 

Съхранявайте на недостъпно за деца място.

Специални предупреждения: 

 Продуктът може да предизвика дразнене на кожата и очите. При случайно преобръщане на бутилката с разтвора, ако веществото е попаднало в кожата, измийте я обилно с вода и сапун, а ако веществото е попаднало в очите, изплакнете очите с чиста вода чрез промиване в продължение на най-малко 15 минути. По време на прилагането, потребителят не трябва да пуши, да яде и да пие, а след това измийте ръцете и лицето си със сапун и вода. В случай на случайно отравяне на хора, спешно да бъде извикан лекар.

45,50 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 45,50 лв.
Моля, изберете: