Електронна везна с вграден GSM модул изработена от инокс

Пчеларска везна с вграден GSM модул за ежедневно отчитане на теглото на кошера - изработена от ИНОКС.

Кантарът изпраща ежедневни отчети на един или повече телефона, в зависимост от направените настройки, на базата на SIM карта за данни. За тази везна не се плаща месечен абонамент, пчеларят може да използва най-обикновена SIM карта.

Везната е особено полезна за пчеларството, особено за пчелари, които живеят на известно разстояние от кошера и нямат възможност за постоянна проверка на състоянието на кошера. По този начин с тази везна мога да получавам ежедневни отчети за развитието на пчелния кошер. Ще знаем точно кога започва притока на нектар, кога е приключва, дали кошерът се е роил (везната отчита внезапен спад на теглото), какъв е общият излишък на меда до даден момент и т.н...

И за тези, които ходят на подвижно пчеларство, кантарът е полезен, за да знаят кога точно започва пашата, да местят кошера или не. 
Везната може да бъде оборудвана с контактни сензори, за да се следи безопасността както на самата везна, така и на пчелина. Контактният сензор може да се монтира между везната и поставения върху нея кошер и когато някой злонамерено премести кошера от везната, веднага изпраща алармен сигнал на пчеларя. Контактният датчик може да се монтира и на вратата на павилиона, да се свърже с везната и ако някой отвори вратата на павилиона с взлом и влизане, тогава везната също издава алармен сигнал към пчеларя.

Везната може да бъде оборудвана с различни други сензори по избор, като: сензор за външна температура и влажност, сонда за вътрешна температура (в кошера), GPS сензор за местоположение, външна PSM антена, соларен панел за презареждане на батерията и др


Отчитането дневно може да става по 2 начина:

РЕЖИМ 1 - везната винаги чака и с команда (ТЕКСТОВО съобщение от телефона - "ИЗМЕРИ") прави претеглянето в този момент и го изпраща обратно на пчеларя. Но това е начинът, по който се изразходва най-много батерията, като везната е постоянно в режим на готовност. Поради тази причина е препоръчително да се използва в този режим, когато везната е свързана към външен източник на захранване (соларен панел, кола, контакт). В този режим на работа везната показва следните данни: Име на везната / нето тегло (мед), общо тегло на компонентите на кошера, рамките и пчелното семейство, DI - дневен прием на нектар, или дневно увеличение, интензитет на GSM сигнала, външна температура и ниво на батерията.

РЕЖИМ 2 - везната е в режим да прави 4 дневни измервания (08, 12, 16, 20 - или както е програмирано) и в 20:00 часа изпраща отчет на пчеларя с всичките 4 дневни измервания. В този режим на работа везната консумира много малко ресурси и може да работи на батерия до 3-4 седмици. Комуникацията с дистанционната везна (препрограмиране, промяна на режима на отчитане и др.) може да се осъществява само между 20:00 и 20:30. В този режим на работа везната отчита всички елементи, описани в MODE1 плюс 4-те претегляния в 4-те момента на деня, както е програмирано.

1 150,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 150,00 лв.
Моля, изберете: