Електронна везна с вграден GSM модул и соларен панел

Пчеларска везна с вграден GSM модул за ежедневно отчитане на теглото на кошера.

Кантарът изпраща ежедневни отчети на един или повече телефона, в зависимост от направените настройки, на базата на SIM карта за данни. За тази везна не се плаща месечен абонамент, пчеларят може да използва най-обикновена SIM карта.

Везната е особено полезна за пчеларството, особено за пчелари, които живеят на известно разстояние от кошера и нямат възможност за постоянна проверка на състоянието на кошера. По този начин с тази везна мога да получавам ежедневни отчети за развитието на пчелния кошер. Ще знаем точно кога започва притока на нектар, кога е приключва, дали кошерът се е роил (везната отчита внезапен спад на теглото), какъв е общият излишък на меда до даден момент и т.н...

И за тези, които ходят на подвижно пчеларство, кантарът е полезен, за да знаят кога точно започва пашата, да местят кошера или не. 
Везната може да бъде оборудвана с контактни сензори, за да се следи безопасността както на самата везна, така и на пчелина. Контактният сензор може да се монтира между везната и поставения върху нея кошер и когато някой злонамерено премести кошера от везната, веднага изпраща алармен сигнал на пчеларя. Контактният датчик може да се монтира и на вратата на павилиона, да се свърже с везната и ако някой отвори вратата на павилиона с взлом и влизане, тогава везната също издава алармен сигнал към пчеларя.

Везната може да бъде оборудвана с различни други сензори по избор, като: сензор за външна температура и влажност, сонда за вътрешна температура (в кошера), GPS сензор за местоположение, външна PSM антена, соларен панел за презареждане на батерията и др

Тази везна може да бъде извикана по всяко време на деня и тя ще изпрати отчет в реално време на телефонния номер, който я извиква.

Няма месечен/годишен абонамент.

Везната може да използва всяка SIM карта в зависимост от силата на сигнала в района, в който се намира.

Съдържание на SMS:

- името на пчелина може да се промени с данни на потребителя / име на пчелина и др.

Поради факта, че достъпът до електричество е ограничен в районите, където се намират кошерите, тази везна е оборудвана с батерия, контролер и соларен панел, което прави цялата работа непрекъсната и с неограничена автономност на батерията Контролерът има 2 USB порта, които могат да се използват и за различни функции (зареждане на телефон, фенерче,...) Редът на портовете е показан на следващата фигура, но може да се види и на контролера.

схема на контролера

Контролерът има портове, към които ще бъдат свързани:

1. Слънчев панел + (червен) - (син)

2. Батерия + (червено) - (синьо)

3. Устройството за претегляне и измерване. + (червено) - (синьо)

 

Везната ще се стартира в момента на стартиране чрез натискане на превключвателя на кутията от позиция O в позиция I. Трябва да се постави върху възможно най-права и твърда повърхност (има и възможност за регулиране на нивото от регулируемите крачета на везната).След стартиране извикайте везната 1 или 2 пъти, като изчакате отговор чрез SMS на извършете калибрирането при 0 кг.

Везната вече е готова и кошерът може да се постави върху нея.

В случай на ремаркета за павилиони за пчели, когато кантарът ще бъде фиксиран в техните помещения, той може да остане включен по време на пътуването, но трябва да бъде закрепен с дървени или пластмасови клинове, така че да не се получават удари по време на пътуването.

 

Смяна на SIM картата

ВНИМАНИЕ!!! Не се препоръчва да сменяте SIM много често.

За да смените SIM картата в GSM модула трябва:

1. Развийте винтовете, които фиксират горната рамка:

2. Отворете капака на кутията с дънната платка.

3. GSM модулът изглежда като изображението по-долу и SIM картата ще бъде позиционирана на посочената позиция.

4. Текущата SIM карта ще излезе с просто натискане с пръст:

5. Смяна с желаната SIM Задължително е новата SIM да няма активен ПИН и гласова поща.

 

1 068,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 068,00 лв.
Моля, изберете: