Propo Steam Прополис изпарител

Какво е PropoSteam?

 

Aпарата PropoSteam е един от най-ефиканите инструменти за подсилване на дихателната система. С негова помощ прополиса се затопля до точката на изпаряване. Характеристиките и производителя го определят като професионално устройство, но лесната му употреба го прави желан за много домакинства, клиники, детски клубове и други подобни.

 

Как работи PropoSteam?

                 

Създателите на апарата PropoSteam взаимстват натрупания с милиони години опит на пчелите и създават апарат, който да осигури най-подходящите условия за изпарение на прополиса, без това да нарушава неговите качества. Реално това са 2 устройства в едно -дифузер и инхалатор.

- Дифузерът дезинфекцира въздуха в стаята и пречи на разпространението на болестотворни микроорганизми

- Инхалаторът въздейства директно в дихателните пътища, като ги дезинфекцира и подсилва.

Употребата му е много лесна: Слагат се 2-3 грама суров прополис в приложената стъклена купа и тя се поставя в устройството. След това остава само да включите копчето и да изчакате десетина минути.

 

Кога се използва?

 

Апаратът може да се използва целогодишно.

- В преходните сезони, когато около нас вилнеят множество вируси имаме нужда от профилактика. Тогава се препоръчва една 10-15 минутна инхалация на ден, или ежедневно дезинфекциране на стаята в продължение на 3-5 часа. 

- През останалото време апарата се използава само при първи симптоми на заболяване. Правят се 2-4 инхалации на ден в продължение на 2-4 дни.

 

За какво помага?

 

Антимикробното действие на прополиса е много добре проучено по отношение на голям брой бактерии - стафилококи, салмонела, стрептококи, хемофилус и други. Той има силна противогъбична активност, особено срещу кандида албиканс, микроспориум, епидермоитум (Epidermophytom), ахорион (Ahorion). Освен това, прополисът е един от малкото естествени продукти, които притежават противовирусна активност и добро съдоразширяващо действие. Едни от най-лечебните му вещества са флавоноидите, които се препоръчват за лечение на над 40 заболявания. Прополисът няма силата на синтетичните антибиотици, но за разлика от тях не притежава токсично действие и бактериите не привикват към него. Затова е подходящ най-вече за профилактика и засилване на имунната система, както за възрастни, така и за малки деца.

 

Инхалацията с прополис повлиява най-бързо и ефективно редица респираторни заболявания -  синузит, бронхит, астма, рецидивиращи пневмонии, сезонни вируси и бактериални инфекции.

Предимства


1. Дезинфекция на въздуха в режим на работа като дифузер. Апарата ускорява изпарението на летливите субстанции на прополиса, а те от своя страна неутрализират пренасяните във въздуха микроби, бактерии и вируси. 
2. Дезинфекция и подсилване на дихателната и имунната системи. В режим на инхалация с маска, активните съставки се доставят директно в дихателната система. По този начин се унищожават вече попадналите в тялото вредители и подсилването на имунната система е много по-ефективно. 
3. Ароматерапия. Прополисът има лек ненатрапчив аромат, който успокоява нервната система.
4. Тишина и незабележимо действие. PropoSteam няма нужда от вентилатор, което го прави много тих. Той ще пречисти и дезинфекцира стаята без да нарушава вашия сън или забавление.
5. Екологичен е. Добиването и изпарението на прополис по никакъв начин не нарушава околната среда. Пчелите го събират от дърветата и

храстите, като в замяна осигуряват опрашването им. Пчеларите събират излишния прополис, без да ощетяват пчелите. При изпарението не се отделят вредни вещества.

6. Европейско качество.  PropoSteam е проектиран и произведен в Европа и отговаря на всички изисквания и стандарти на европейската общност.

 

Недостатъци

 

1. Макар и много рядко, все пак е възможно да имате алергия към прополис. Препоръчва се първата инхалация да е не-повече от 5 мин и да се изчака 24 часа, преди да се започне активното му използване.

2. Цената на апарата не е ниска, но пък консумативът никак не е скъп. Апарата работи с 2-3гр прополис, който се сменя на 48 работни часа. Например: ако го използваме само за профилактика чрез инхалация, това означава, че ще сменяме прополиса на 2-3 месеца веднъж.

 

Какво е прополис?

 

Пчелите събират от дърветата смола, която смесват с част от своята слюнка и пчелен восък, създавайки високо ефективно оръжие срещу патогенни бактерии, вируси и гъбички. Хората са го нарекли ПРОПОЛИС от старогръцките думи ПРО (което значи пред) и ПОЛИС ( град /предградие).  Т.е. това, което е преди града.

 

Защо пчелите правят прополис?

 

Защото и те,  както всички живи същества боледуват, и имат нужда от лекарство. Има сведения, че пчелите живеят на земята повече от 100 милиона години, и за това време еволюцията ги е научила коя част от растението е най-лечебна и как да си направят лекарство от нея. Те знаят, че прополисът съдържа множество летливи активни компоненти, които при съприкосновение с топлия кошерен въздух се изпаряват и за това „измазват“ с него стените на кошера, и запечатват всеки отвор, през който могат да нахлуят бактерии или други замърсители.  Това, заедно с редовната вентилация, поддържа въздуха в кошера чист от бактерии, микроби, плесени, вируси и други замърсители.

342,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 342,00 лв.
Моля, изберете: