Hive monitor PRO - Система за наблюдение на кошери

Hive Monitor MS200 PRO е система за мониторинг на пчелина, която включва цялата функционалност на своя предшественик MS200, както и GPS приемник за местоположение, като е предназначена за пчелини, които изискват повишена сигурност, позволявайки точно местоположение до 2,5 метра.

 

Hive Monitor MS200 PRO е система за отдалечено наблюдение на пчелина, която използва 2G+ SMS технология, компактна система, която включва 5 технологии в една, необходими за наблюдение на пчелина: кантар за пчели, метеорологична станция, алармена система, GPS устройство за проследяване и технология за предаване на SMS .

 

Пчеларят винаги ще бъде информиран за ситуацията в пчелина за ефективно управление и максимизиране на производството, дори когато не може да стигне до пчелина ежедневно.

 

За пълна функционалност Hive Monitor MS200 PRO изисква SIM карта, съвместима с 2G/2G+ устройства.

 

Платформата за претегляне се състои от устойчива метална конструкция с височина само 6,4 см и прецизен и надежден сензор за тегло.

 

Hive Monitor MS200 PRO има различни режими на работа, за да отговори на изискванията на пчеларите, като например:

 

Ръчен режим – позволява четене на основни параметри на вградения дисплей за периоди извън пчеларския сезон или когато не е необходимо дистанционно наблюдение.

Автоматичен режим – предназначен за целия пчеларски сезон, като в този случай пчеларят постоянно се информира за състоянието на пчелина, като измерванията се предават автоматично 6 пъти на ден. Часовете, в които се изпращат съобщенията, както и броят на съобщенията (макс. 6) могат да бъдат конфигурирани от потребителя.

Онлайн режим на работа – предназначен за периодите преди/начало на бране и към края на брането, чрез който пчеларят може да следи развитието на брането по всяко време на денонощието и да получава важна информация за решения, свързани с преместване на пчелина в следващата мед зона.

Производителността на пчелина е значително повлияна от колебанията на параметрите на околната среда, поради тази причина MS200 PRO предоставя информация за състоянието на времето, информация, която, заедно с развитието на теглото, е от съществено значение за ефективното управление на пчелина в пастирството както и в стационарни.

 

Например, висока влажност от 70% може да означава слаб дъжд, а влажност от 100% може да означава проливен дъжд, а високото атмосферно налягане показва спокойно, слънчево време, докато ниското налягане показва облачност, вятър и голяма вероятност за поява на валежи.

 

Hive Monitor MS200 PRO е оборудван с алармена система, която се активира автоматично, когато магнитните сензори са свързани. Магнитните сензори могат да бъдат монтирани от вътрешната страна на врата, прозорец, порта или дори върху кошера. Когато се задействат магнитните сензори на монитора за кошер MS200 PRO, пчеларят ще бъде извикан по телефона, последван от предупредително SMS съобщение. MS200 PRO повишава безопасността на вашия пчелин, дори когато не сте там.

 

Hive Monitor позволява свързване на външна антена с кабел за улавяне на сигнала в изолирани зони, където нивото на сигнала е много ниско (или в случай на метални павилиони за пчели, които ограничават нивото на GSM сигнала). Външната антена може да се постави на по-висока височина от земята, подобрявайки нивото на GSM сигнала.

 

Монитор Stup MS200 PRO е оборудван с GPS приемник , който позволява локализиране чрез GPS координати с точност до 2,5 m и е снабден с функция против кражба, която позволява блокиране на устройството и локализиране дори при сменена SIM карта. MS200 PRO използва GNSS технология за позициониране, точно позициониране се извършва, когато устройството е на открито. GPS локализацията вътре в сградите е ограничена поради плътните строителни материали на сградите, които влияят или блокират GPS сигнала.

 

Режими на работа:

 

Ръчно управление

Отчитане на измерените параметри (тегло, температура, влажност, налягане, ниво на батерията) на вградения LCD дисплей.

 

Автоматичен режим

Ежедневно се изпращат 6 SMS съобщения с измерени параметри в 6:00, 9:00, 13:00, 15:00, 18:00, 21:00 (първоначална конфигурация). Потребителят има възможност да променя броя на съобщенията, които се предават, както и времето на тяхното предаване.

 

Предаването на GPS координати (заедно с измерените параметри) чрез SMS може да се активира или деактивира от потребителя.GPS координатите са с точност до 2.5m.

 

Алармената функция се активира автоматично, когато магнитните сензори са свързани. Когато магнитните сензори се задействат, потребителят се обажда по телефона и се изпраща предупредително съобщение.

 

Функция против кражба, позволява блокиране на Monitor Hive, така че когато SIM картата бъде сменена от неоторизиран потребител, SMS съобщенията ще бъдат изпратени само до законния потребител, което позволява GPS местоположение с точност до 2,5 m. Функцията против кражба се активира/деактивира чрез командно SMS съобщение.

 

Възможност за преминаване към онлайн режим чрез SMS съобщение за поръчка.

 

Предаване на измерванията чрез SMS при натискане на контролния бутон на електронния блок.

 

Онлайн режим

Измерванията се изпращат чрез SMS съобщение по желание на потребителя по всяко време, чрез обаждане или изпращане на SMS съобщение до Monitor Stup MS200 PRO.

 

Алармената функция се активира автоматично, когато магнитните сензори са свързани. Когато магнитните сензори се задействат, потребителят се обажда по телефона и се изпраща предупредително съобщение.

 

Възможност за преминаване към автоматичен режим чрез SMS съобщение.

 

Изпращане на GPS координати с точност до 2.5m, по желание на потребителя чрез командно SMS съобщение.

 

Предаване на измерванията чрез SMS при натискане на контролния бутон на електронния блок.

 

Автономност на работа: Ръчен режим 6 месеца, Автоматичен режим 3 месеца, Онлайн режим 1 месец.

 

Работна околна температура: -10°C … + 50°C.

 

Технически спецификации:

GSM 2G/2G+ технология

Четири ленти 850/900/1800/1900MHz, клас 4 (2 W при 850/900MHz), клас 1 (1 W при 1800/1900MHz)

Технология GNSS (Глобална навигационна сателитна система): Честоти: GPS,GLONASS, BEIDOU, QZSS, SBAS, Канали: 33 проследяващи, 99 придобиващи, Максимална чувствителност. -167 dBm, точност на локализация <2.5m CEP

Вграден LCD дисплей.

Вградена LiPo батерия 2400 mAh.

Зарядно напрежение: 5 V постоянен ток, максимум 2 A

Размери на платформата за теглене: 49x42x6.4 см

Собствено тегло: 4,9 кг

 

Интегрирана алармена система

 

Измерени параметри:

Измерените параметри се предават чрез SMS съобщение.

Тегло [Kg]: min 1 kg, max 200 kg, Резолюция 0,01 Kg, Точност 40 g;

Spor [Kg] : разликата в теглото в kg спрямо последното измерване.;

24-часово тегло [Kg]: разликата в теглото в kg през последните 24 часа се измерва всеки ден в 21:00

Температура [°C]: min -40 °C, max 85 °C, Резолюция 0.1 °C, ± 0.2 °C;

Влажност [%]: 0…100%, Резолюция 1 %, ±2%;

Атмосферно налягане [mBa]: 300-1100 mBa, Резолюция 1 mBa, ±1mBa;

Ниво на GSM сигнал: слабо, средно, добро, отлично;

Ниво на батерията [%]

GPS координати, точност на местоположението до 2.5m;

Надморска височина [m];

 

Съдържание на пакета:

1 Платформа за претегляне

1 електронен блок MS200P

1 Външна GSM антена 3.5см

1 външна GSM антена 19.5см с магнитна опора и кабел с дължина 4м

1 адаптер за SIM карта

1 зарядно с кабел

2 бр. Магнитни сензори с аксесоари за монтаж

1 брой кабел 10м

Ръководство за употреба

1 320,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 320,00 лв.
Моля, изберете: