Газова пушалка Rofureto

  • Кат. номер: 106031

ROFURETO - е румънски продукт, със сменяема горелка, на италианската фирма Providus, много по-качествена и с кварцово запалване. 

Използва се за третиране чрез фумигации, срещу варооза.

Серпентината е изработена от INOX.

Основава се на принципа на пулверизиране на сместа от активното вещество с парафиново масло при висока температура. Сместа се прави в точно установена дозировка, за максимално разпръскване в кошера.

УПОТРЕБА: 

Подготовка на устройството:  развийте основата на държача за бутилка. Поставете газовата бутилка в нея (къмпинг бутилка, налична във всеки специализиран магазин или магазин за строителни материали). Той се завинтва на място заедно с цилиндъра, като по този начин цилиндърът се перфорира и монтира. Проверете дали няма изтичане на газ, в който случай е строго забранено използването на устройството. За да предотвратите инциденти, препоръчваме да използвате газови бутилки с вграден вентил. 

Стартиране : След като поставите бутилката и контейнера за смес, стартирайте устройството по следния начин: запалете кибрит или запалка под екрана на горелката. Завъртете леко газовия кран. Пламъкът ще светне автоматично. Изчакайте уреда да загрее около 3-5 минути и след това можете да започнете лечението. 

Лечение: Поставете тръбата на устройството върху прелетната дъска и натиснете веднъж клапана на помпата. Сместа ще влезе в серпентина и ще се изпари мигновено, влизайки в кошера. Не препоръчваме да затваряте устройството. За добро третиране препоръчваме следното: кошерите да се третират при липса на пило. Ако има пило, ще се следва схема на лечение с повторение (обикновено се повтаря на всеки 5-7 дни, в зависимост от степента на опаразитяване. Третирането ще се извършва само когато външната температура надвиши 8C, за предпочитане късно вечер или много рано сутрин, когато всички пчели са в кошера. Една струя (едно натискане на клапата) ще бъде приложена на всеки кошер. Сместа от парафиново масло и активно вещество се приготвя само непосредствено преди употреба. 

 

ВАЖНО:

След всяка употреба, устройството изисква измиване на серпентината, за да се предотврати отлагането на кристали, което би довело до пълно запушване на устройството. 

Почистването се извършва студено, след всяка употреба чрез измиване с технически спирт (изопропилов).    

Почистването става по следния начин: след приключване на третирането пламъкът на уреда се изключва и се изчаква да изстине (3-5 мин.). Изсипете съда със сместа от парафиново масло и активното вещество, изпразнете го. Напълнете контейнера с прибл. 150 ml изопропилов алкохол, сглобете контейнера (без да запалвате отново огъня!) и изпомпайте цялото алкохолно съдържание през тръбата на устройството. 

 

Предпазни мерки:  Внимание - по време на обработката екранът на горелката е изключително горещ, причинявайки изгаряния при допир. Монтажът на газовата бутилка ще се извърши на открито, при липса на източници на запалване (открит пламък, искри, нагрети рафтове). По време на приготвянето на сместа и използването на устройството е необходимо да се използват предпазни средства, състоящи се от ръкавици, зрителна защита (очила, козирка), адекватна респираторна защита (маска или полумаска), памучно облекло, което покрива ръцете и краката. 

Забранено е използването на уреда без защита на дихателните пътища. 

165,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 165,00 лв.
Моля, изберете: