Външен соларен ултразвуков уред за прогонване на гризачи и диви животни - 100 кв.м.

 • Кат. номер: 112183

Хуманно и сигурно решение!

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

• ОТКРИВА И ОТБЛЪСКВА ГРИЗАЧИ, КАТЕРИЦИ, ЛИСИЦИ И ДРУГИ НЕПРИЯТНИ ЖИВОТНИ, ПОСРЕДСТВОМ МОЩЕН УЛТРАЗВУК.

• БЕЗОПАСЕН ЗА ЖИВОТНИТЕ И ДИВАТА ПРИРОДА.

• ОБСЕГ ДО 10 МЕТРА С ДЪГА 120° ПАЗИ НАД 100 КВАДРАТНИ МЕТРА.

ПРИНЦИП НА РАБОТА:

Хората могат да чуят честоти до 20 000 Hz. Звук над тази честота се нарича "Ултразвук". Животните могат да чуят ултразвука, но за тях е доста неприятен и те всячески ще избягат от него. Когато устройството е включено, сензорът му открива движение на животни в пространството, което покрива. Всяко движение кара устройството да излъчва от високоговорителя 5 секунден звуков залп, между 13 000 и 60 000 Hz и това изгонва неприятните животни от мястото. Сензорът мига в зелено, когато се излъчи звук.

Поставяне на батериите: Нужни са четири АА Mignon (NiMH 1,2V) батерии за да захранват устройството (не са включени в комплекта). С помощта на кръстата отвертка, махнете задния капак на устройството и пъхнете четирите батерии (уверете се, че полярността е правилна). Поставете и затворете здраво с капака. Завъртете дясното копче отпред на "off" за да предотвратите нежелано потребление на електричество.

МОНТАЖ:

 • Завинтете металния прът от кутията в основата на устройството.
 • Изберете позиция за устройсвото, имайки в предвид следното: 
 1. Сензора трябва да е насочен към мястото, от което искате да изгоните неприятните животни (площта е 10 m от устройството и 120° дъга)
 2. Ултразвукът не преминава през твърди обекти, като стени, огради, дървета и градинска мебел, затова го разположете, където преградите са минимални
 3. Устройството трябва да бъде далеч от други източници на висок шум, като натоварени пътища, площадки за игра и т.н.
 4. Слънчевия панел от горната страна на устройството е нужно да получава колкото си може повече слънчева светлина, за да бъдат батериите добре заредени, затова изберете слънчево място
 5. Устройството е устойчиво на дъжд и може да бъде поставено навсякъде на открито
 6. Забийте металния прът в земята, докато устройството не застане на около 15 cm над земята.
 7. Уверете се, че пръта е вертикален, за да може сензорът да е насочен право напред, а не нагоре или надолу.

Настройка:

Ляво копче - Настройва разстоянието, в което ще работи устройството. Завъртайки копчето по часовниковата стрелка, се повишава площта от нула до максимум 10 m и също се повишава чувствителността на сензора.

Дясно копче - Това е ключа 'off', а също и 3-позиционен селектор, който позволява да изберете типа животно, което искате да изгонвате:

 • Позиция 1: Мишки и Плъхове
 • Позиция 2: Горните плюс котки, белки, невестулки, хермелини, норки, зайци, катерици и други дребни животни
 • Позиция 3: Горните плюс лисици, кучета, глигани, елени и други големи животни. Забележете, че в Позиция 3, устройството излъчва, както Ултразвук, така и звук, който може да се чуе от хора.

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ И ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Само за използване навън.
 • Не използвайте устройството близо до домашни любимци-гризачи, като мишки, плъхове, хамстери, пясъчни мишки, морски свинчета, зайци, катерички и порове.
 • Не се опитвайте да отваряте устройството или да достигате до вътрешните му части.
 • Ултразвуковото устройство няма да засегне електронното оборудване, вкл. пейсмейкъри, отварящи устройства на гаражни врати, дистанционни устройства и подобни.
145,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 145,00 лв.
Моля, изберете: