АПИВИРОЛ ФОРТЕ - 5 литра - ROMVAC

  • Кат. номер: 112189

АПИВИРОЛ ФОРТЕ е продукт на фирма ROMVAC -  Пчеларски биостимулатор, използван при отравяне на пчели, както и за стимулиране на пчелното пило и като цяло за повишаване жизнеността и здравето на пчелното семейство. 

Прилага се чрез пръскане директно върху пчелите, но може и чрез сироп. 

ПРЪСКАНЕ НА РАМКИ; ПОВИШАВА ХИГИЕННИЯ ИНСТИНКТ; АНТИБАКТЕРИАЛЕН ЕФЕКТ

BeeVirol  е резултат от изследване, извършено от ветеринарни лекари, които сертифицираха този продукт чрез патент за изобретение, тестван върху над 30 000 пчелни семейства.

Продуктът има антибактериално действие, като е единственият сертифициран продукт за тази употреба.

Продуктът BeeVirol е много ефективен в борбата с американския и европейския скакалец, спира развитието на Penibacillus, елиминирайки стреса за пчелите, повишава хигиената на колонията, повишава жизнеността и клиничното състояние на пчелите.

Съдържа:  Аминокватернара бензил, помощни вещества (малтол, прополис, разтвор на кобалтов хлорид, дестилирана вода)

Използвайте:

Напръскайте Apivirol Forte равномерно върху тялото на пчелите и върху пилото 150-250 ml, 1 – 2 нанасяния веднъж на всеки 3 дни, преди началото на активнота беритба и след края на сезона;

Ползи:                                                       

  • Предотвратява появата на  вируси;
  • Стимулира майката;
  • Повишава общото хигиенно състояние;
  • Увеличава производството на мед с 30-40%;
  • Поддържа работоспособността на пчелите.

Други детайли:                                            

Опаковка: 1 л, 5 л;

Условия на съхранение: 0°C и +30°C;

Валидност: 24 месеца

АПИВИРОЛ ФОРТЕ

Силен биостимулатор за пчелите

СЪСТАВ:

Кватернерен амин – бензил (C12-C16) алкил диметил амониев хлорид ...................................0,05 части

Помощни вещества (малтол, прополис, разтвор на кобалтов хлорид, дестилирана вода) до 100 части

 

СВОЙСТВА Благодарение на съдържащите се активни компоненти, продуктът АПИВИРОЛ ФОРТЕ  перорален разтвор има силно антивирусно, антибактериално и биостимулиращо действие за възрастни пчели, пчели с пило и майки, които придобиват висока резистентност към вароатоза.  АПИВИРОЛ ФОРТЕ е особено ефективен при съживяването на цялата пчелна популация в кошера, засилва яйцеснасянето на пчелните майки и повишава жизнеността и продължителността на живота на пчелите-фуражни.

ПОКАЗАНИЯ :

BEEVIROL  е особено ефективен адювант в профилактиката и борбата с остра и хронична вирусна парализа и вароа. Прилагането на АПИВИРОЛ ФОРТЕ  като биостимулатор се прилага незабавно в пчелини, където се наблюдава влошаване на общото състояние на пчелните семейства или при съмнение за някои признаци на заболяване по време на активен сезон на реколта или в периоди на слаба реколта. Продуктът се прилага на всички пчелни семейства в пчелина, включително и на видимо здравите. В пчелни кошери, където системно се провежда биостимулиращо третиране с АПИВИРОЛ ФОРТЕ , дори и в години с по-неблагоприятни условия за отглеждане на пчели, производството на мед се получава с около 35-40% повече от нетретираните кошери.

АПИВИРОЛ ФОРТЕ  трябва да се прилага незабавно, когато общото здравословно състояние на кошера не е най-добро, когато се установи поява на малформации на крилата при млади пчели, когато се появят нервни признаци на пчелите за хранене, парализа на крилата и инсталиране на явлението обезлюдяване на пчелните семейства, без видимо наличие на специфични симптоми на някакво заболяване, но също така и когато източниците на храна са намалени.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ :

АПИВИРОЛ ФОРТЕ  няма никакви противопоказания и отрицателни странични ефекти върху пчелите, пчелните майки и пило и не образува остатъци в меда, прашеца, пашата и прополиса, което позволява получаването на пчелни продукти с най-високо качество.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Не са открити

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН : Пчели.

НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ  И ДОЗИРОВКА :

АПИВИРОЛ ФОРТЕ се прилага чрез пръскане (пръскане) по повърхността на рамките с пчели и пило с помощта на ръчни помпи.

Пръскането е най-сигурният и ефективен начин за прилагане на този биостимулатор, тъй като продуктът веднага се консумира от пчелите, което силно задейства рефлекса на самопочистване.

Разходът за еднократно приложение е 150-250 мл за пчелно семейство. Се препоръчва

2-3 приема на АПИВИРОЛ ФОРТЕ   през интервал от 3 дни.

Тъй като вирусните и бактериални заболявания често се развиват без характерни симптоми на заболяването, прилагането на продукта трябва да се извършва и през периодите на бране, винаги когато добивът и общото здравословно състояние на пчелния кошер са неадекватни и особено в периодите, когато медоносната флора е нарушена. не осигурява задоволителна реколта, което силно стресира пчелите, които стават много по-чувствителни към болести.

При третираните с есенния биостимулатор семейства се наблюдава намалена смъртност през зимния период и стимулиране на ранното яйцеснасяне . При проверка на кошера след първото почистващо облитане се откриват средно по 3-4 рамки с компактно пило по цялата повърхност на рамките.

За зимния период се приготвят захарни питки или шербет с добавка около 150-250 мл.

АПИВИРОЛ ФОРТЕ за пчелно семейство.

ПРЕПОРЪКИ ОТНОСНО ПРАВИЛНО ПРИЕМАНЕ .

Пръскането на продукта трябва да се извършва във възможно най-много рамки с голяма популация от пчели и пило.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ СЪХРАНЕНИЕ:

  • Дръжте далеч от деца!
  • Съхранява се при температура 5-40°C, защитена от слънчева светлина и замръзване.
  • Ще се съхранява в оригиналната опаковка.
  • Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху етикета.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА НЕИЗПОЛЗВАН ПРОДУКТ ИЛИ ОТПАДЪЦИ, КАКТО Е ПРИЛОЖИМО:

Всеки неизползван  продукт или отпадъци от употребата на такива продукти трябва да се изхвърлят в съответствие с местните изисквания.

СРОК НА ГОДНОСТ : 2 години.

 

55,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 55,00 лв.
Моля, изберете: