Восъчни основи Лангстрот Рут 65 гр.

  • Кат. номер: 108044

Восъчните основи трябва да се произвеждат  само от натурален пчелен восък без добавка на други примеси.  Нашите основи са изработени от 100%  чист пчелен восък.

       Другият важен фактор за качеството на основите е технологичният процес. Най- важната стъпка от него е стерилизацията на восъка, при която се унищожават,  както вегетативните така и споровите форми на патогенните микроорганизми. Минималната температура на загряване на восъка трябва да е 120 0C  за 60 min.

       При производството на нашите основи температурата за стерилизация е 1400 С, което гарантира пълно унищожение на всички патогени.

             В България всички основи , които се произвеждат  имат един общ недостатък -  ъгълът , който страните на восъчната килйка сключват с нейната основа е 130-1400, което прави гравираната килийка много плитка. Това не отговаря на естествения ъгъл, който пчелите използват когато градят пити без основи, тогава ъгълът е по малък и дънцата на килийките са по дълбоки , при което пчелните ларвички още в началото получават 2,5 пъти повече пчелно млечице.

    Нашите восъчни основи са с ъгъл от 950, както е показано на схемата. Това ги прави по-релефни и с по- дълбоки дънца на килийките , което от своя страна осигурява по-добро хранене на пчелните ларви и излюпване на по- жизнени млади пчели.

1,40 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1,40 лв.
Моля, изберете: